al-fatihah buat arwan tokwan



26 mei 2014 . tokwan aku telah kembali ke rahmatullah kira2 hampir pukul 7 . sedih , siyes sedih . tokwan merupakan datuk aku sebelah ayah . bila kakak aku kol suruh aku bersiap2 untuk ke rumah tokwan , aku tanya la nape . then dia tanya aku balik , "wei kau taktau ke tokwan dah takde?" masa tu aku nangis teruss . pastu sambung cakap dengan kakak aku . aku kontrol suara aku baik punya taknak bagi kakak aku tahu yang aku nangis . tokwan mati tiba2 . memang selama ni dia dah tak boleh berjalan dengan baik . kalau berjalan pon pakai tongkat . tapi dia sihat je . takde sakit ape2 . makan pun lalu je . betolla mati tu bila2 je . 

2005 : arwah nenek aku sebelah ayah telah pergi buat selama-lamanya . masa tu aku baru darjah dua . dah sembilan tahun dah . 

2011 : giliran datuk aku pulak pergi . datuk yang ni aku panggil chek . chek ialah datuk sebelah mama aku . aku rapat dengan chek aku . aku teman dia kat hospital . aku teman dia tidur bila dia dah boleh balik kat rumah . dia masuk wad hospital , lebih kurang dalam dua bulan kot . pastu bila balik rumah tu pihak hospital bagi dia bawak mesin oksigen (aku taktau nak panggil mesin apa) . tak lama , seminggu lepas keluar hospital dia dah meninggal . masa ni aku dah form 1 . pihak hospital benarkan arwah chek aku bawak balik mesin tu sebab dia tahu , sape2 yang dah kena bawak balik mesin tu takkan dapat hidup lama . no wonderlah kan . memang sedih sangat . dah tiga tahu dah . rasa macam baru je lagi :')

2014 : giliran tokwan aku pulak . hmmm . 

semoga mereka semua ditempatkan di tempat orang2 yang mulia . aminn :')

no idea .


heyy , title kat atas tu sebenarnya takde kaitan langsung pon dengan entry nii . no idea tu sebab memang aku tak tahun nak bagi tajuk apa . hehehe . dan sebenarnya aku pon taktahu nak tulis pasal apa dalam nii .

setelah berkurun lamanya aku tak dating dengan blog bushuk2 ni sebab aku busy . cehh , busy kemendanya sangat lah aku ni . hehe , busy lah kann . sekolah pukul 5 baru balik rumah . malam hadap kerja sekolah yg sampai bila2 pon takkan nak habis . faktor laen pulak sebab line wifi aku teramat amat amat amat amatlah sloww . kalah siput bayi --' so bila siput bayi pon menang jika bertanding dengan line wifi aku , sah2 la aku malas . 

okayy , yg menyebabkan hari ni tangan aku ni gatal2 nak buka benda nii adalahhhhh .......  hahaha . sebenarnya aku selalu bw kat blog ustaz aku . kt dalam tu banyak gak ar dia cite pasal kitaorg . so aku pon rasa teringin pulak nak tulis2 . so aku bukak la . tu jee .

sebenarnya sekarang ni musim peperiksaan . esok aku akan menduduki kertas bahasa arab 1 dan 2 . siyesli aku takot . aku takot yg markah aku turun . pkbs 1 aku dapat 92 . pjbs 1 xpelah soalan senang . lagipun soalan masa tu tak ikut format pon . yg pkbs 2 ni dahla ikut format spm betul2 . naya jee . and i know my ustaz puts a high expectation on me . he seems to challange me because he suspected aku meniru masa ujian lepas . aku tak tiru . tolongg la . as i said , aku tak pandai sangat bahasa arab tahun lepas . so , tentunya ustaz tak sangka aku boleh dapat markah macam tu . bialah orang nak kata markah aku 92 je ponn , bukan tinggi sangat . tapi bagi aku ianya tinggi . okayy , pasal ni aku taknak cakap apa2 . tapi yg pastinya aku memang takut . 

i want to change his perception towards me ! wish me luck guys :) kuatkan semangat aliahh

*susah kalau tak jadi anak murid kesayangan nii . hehe (ni takde kaitan dengan entry di atas po okeii? )