Result !!!!

Assalamualaikum ,

gempak x tajuk kat atas tuh ? okey , hari ni aku nak citer pasal rezad ujian akhir tahun a.k.a pkbs3 . oleh disebabkan aku dah tak sabar nak taw rezad kan , so aku pon cehck la kat saps . fuh , sekali check , membulat mata aku . biar betul , 6a3b ? bila aku check betol2 , baru 4a 3b . yang dua a lagi untuk subjek sivik dan jugak pendidikan jasmani . alah tak kira la yang tu kan . mungkin cikgu aku tak masukkan lagi markah untuk subjek english and sejarah , sebab tu lah takde . tapi aku harap2 sangatlah yang aku boleh a untuk kedua-dua subjek tu . 

kalau dua subjek lagi tu aku dapat a , so gred aku hanayalah 6a3b lah . setakat nih aku baru taw markah untuk subjek pendidikan islam , bahasa melayu , matematik , geog , kemahiran hidup , sains , dan bahasa arab . alhamdulillah , bm , khb , geog dan b. arab aku bleh a . tu pon cukup2 makan je . takpe , at least a jgak . dan yang math , sains and pai tu b .

siyezli , aku agakl terkilan bila aku dapat taw markah math . aku ase soalan math tu taklah susah mna . and 70% aku yakin yang aku mungkin dapat a . tapi bukan rezeki aku kan . nak buat macam mana . lagipon yang paper 2 tu ada yang aku tak jawab . meh nak cite siket nih . beberapa hari sebelom exam math , compasses aku hilang . aku agak cuak la . then aku mintak la nak pinjam dengan aqilah memandangkan dia ada dua . so dia bagi aku pinjam satu . then aku pon letak la compasses tu dalam pencil box . pastu aku keluar g rehat . lpas rehat tu dah exam math paper 2 . aku cari punya cari tak jumpa jugak compasses tuh . then aku tanya la kawan2 aku , ada nampak compasses aqilah tak ? then elis pon cakap , yang budak laki yang memang aku benci giler2 tuh curi compasses masa aku pergi rehat . pastu , dengan berhemahnya aku pon pergila kat meja budak laki tu , mintak compasses dengan baek2 . then dia marah aku pulak , dia cakap yang tu compasses dia . pastu aku pon pergi la gitaw aqilah . aqilah pon try mintak plak . and budak laki tu cakap compasses tu compasses dia , bukan compasses aku . pastu cakap la yang tu compasses dia , bukan compasses aku .

budak laki tu ngaku la yang dia ambek dari pencil box aku . yela , dia takot ngan aqilah ni sebab aqilah kan anak ust. adnan a.k.a guru disiplin sekolah . then dia mintak la nak pinjam . aqilah tak bagi , aqilah cakap la yang aku dah chop dulu . pastu bila aku mintak dia marah aku plak . then cikgu masuk . pastu cikgu suruh simpan semua buku2 coz exam dah nak start . sumpah aku benci giler2 kat budak laki tuh . dah la time aku nak pinjam compasses ngan aqilah tuh , cikgu ada kat belakang aku . tak berani aku nak berpaling ke belakang . nanti tak pasal2 kertas aku kena koyak . nnati langsung tak ada markah . then soalan tu tak terjwab la . bila ada ruang aku nak mintak tuh , cikgu dah suruh hantar dah pown .

tapi , yela kan . aku tak boleh nak salahkan budak laki tu . belum tentu aku dapat a math kalau aku dapat jawab soalan tu . yelah , kan aku kata soalan tu senang . mungkin sebab senang la membuatkan aku banyak salah . tapi apa2 pun , aku harap sangat2 yang untuk subjek bi ngan sejrah aku boleh a . In Sha Allah :)