Result !!!!

Assalamualaikum ,

gempak x tajuk kat atas tuh ? okey , hari ni aku nak citer pasal rezad ujian akhir tahun a.k.a pkbs3 . oleh disebabkan aku dah tak sabar nak taw rezad kan , so aku pon cehck la kat saps . fuh , sekali check , membulat mata aku . biar betul , 6a3b ? bila aku check betol2 , baru 4a 3b . yang dua a lagi untuk subjek sivik dan jugak pendidikan jasmani . alah tak kira la yang tu kan . mungkin cikgu aku tak masukkan lagi markah untuk subjek english and sejarah , sebab tu lah takde . tapi aku harap2 sangatlah yang aku boleh a untuk kedua-dua subjek tu . 

kalau dua subjek lagi tu aku dapat a , so gred aku hanayalah 6a3b lah . setakat nih aku baru taw markah untuk subjek pendidikan islam , bahasa melayu , matematik , geog , kemahiran hidup , sains , dan bahasa arab . alhamdulillah , bm , khb , geog dan b. arab aku bleh a . tu pon cukup2 makan je . takpe , at least a jgak . dan yang math , sains and pai tu b .

siyezli , aku agakl terkilan bila aku dapat taw markah math . aku ase soalan math tu taklah susah mna . and 70% aku yakin yang aku mungkin dapat a . tapi bukan rezeki aku kan . nak buat macam mana . lagipon yang paper 2 tu ada yang aku tak jawab . meh nak cite siket nih . beberapa hari sebelom exam math , compasses aku hilang . aku agak cuak la . then aku mintak la nak pinjam dengan aqilah memandangkan dia ada dua . so dia bagi aku pinjam satu . then aku pon letak la compasses tu dalam pencil box . pastu aku keluar g rehat . lpas rehat tu dah exam math paper 2 . aku cari punya cari tak jumpa jugak compasses tuh . then aku tanya la kawan2 aku , ada nampak compasses aqilah tak ? then elis pon cakap , yang budak laki yang memang aku benci giler2 tuh curi compasses masa aku pergi rehat . pastu , dengan berhemahnya aku pon pergila kat meja budak laki tu , mintak compasses dengan baek2 . then dia marah aku pulak , dia cakap yang tu compasses dia . pastu aku pon pergi la gitaw aqilah . aqilah pon try mintak plak . and budak laki tu cakap compasses tu compasses dia , bukan compasses aku . pastu cakap la yang tu compasses dia , bukan compasses aku .

budak laki tu ngaku la yang dia ambek dari pencil box aku . yela , dia takot ngan aqilah ni sebab aqilah kan anak ust. adnan a.k.a guru disiplin sekolah . then dia mintak la nak pinjam . aqilah tak bagi , aqilah cakap la yang aku dah chop dulu . pastu bila aku mintak dia marah aku plak . then cikgu masuk . pastu cikgu suruh simpan semua buku2 coz exam dah nak start . sumpah aku benci giler2 kat budak laki tuh . dah la time aku nak pinjam compasses ngan aqilah tuh , cikgu ada kat belakang aku . tak berani aku nak berpaling ke belakang . nanti tak pasal2 kertas aku kena koyak . nnati langsung tak ada markah . then soalan tu tak terjwab la . bila ada ruang aku nak mintak tuh , cikgu dah suruh hantar dah pown .

tapi , yela kan . aku tak boleh nak salahkan budak laki tu . belum tentu aku dapat a math kalau aku dapat jawab soalan tu . yelah , kan aku kata soalan tu senang . mungkin sebab senang la membuatkan aku banyak salah . tapi apa2 pun , aku harap sangat2 yang untuk subjek bi ngan sejrah aku boleh a . In Sha Allah :)

Holiday Is Fun ~

Assalamualaikum .

Holiday is fun !! fun la sgt (tangan ke bahu mata ke atas) . hehe . holiday will be fun without homework . arghhh ! banyak gila kot . oleh disebabkan homework tuh banyak sangat , aku rasa malas nak buat . haha . aku kena buat nota sejarah sampai bab 4 . see ? bab 4 ! dah la ni anti dengan sejarah . meh aku list semua homework aku neh .

PAI - latihan yang ustazah kasih , ada la dalam 10 helai kertas .
BM - sinopsis bab demi bab untuk novel 6:20 .
SEJ - nota samapai bab4 and shortnote untuk semua bab .
GEOG - nota samapai bab4 jugak and shortnote untuk semua bab .

see ? banyak kan ? entah sempat entah tidak nak siapkan tuh . tapi kan , kan , kan ,,,satu pon aku tak sentuh lagi . hehe . masa cuti aku sekarang ni dibazirkan dengan fesbuk , belog , maen fon , tgk tv , baca novel . semasa cuti ni , aku dah 3 kali reread novel Cinta Untuk Sedetik Lagi . best siot . then aku baca novel Rindu Di Kalbu pastu baca sambungan cite tu , novel Merdu Lirik Kasih . firsdt time baca novel rindu di kalbu tuh , memang aku benci la dengan watan Ain Syauqina , sian Azad . then baca novel Merdu Lirik Kasih , Azad ng Sorfina . okey lah , best la jugak . hehe . okay aliah , stop cite pasal novel !

Mungkin aku akan mula buat Holiday Is Fun pada minggu depan . *kot . haha . tapi aku akan buat jugak la . mana tahu kalau2 cikgu nak check ke , yang tahun lepas aku buat cikgu tak check pown . huh >,< . mungkin aku akan buat shortnote je . haha , tu sebagai langkah berjaga jaga . bak kata ayah su aku , future will come, prepare for it. yeah . akan ku semat kata2 itu ke dalam otakku ini . huaa .

asrama punya pasal .

Assalamualaikum ,

hari tu aku ada citer kan pasal yang mama suruh aku tinggal kat asrma ? ekceli , hari last sekolah hari tuh , aku pun dengan tidak relanya pergi la jumpa Papa Shahril merangkap warden KKSP . tu pun kalau ikutkan hati aku tanak pergi je , tapi kawan aku ni yang memang dah tak sabar nak masuk asrama . aku pon ikut jela . kan mama aku memang suruh aku masuk asrama .

then , aku , dayah , dan aqilah pergi la jumpa papa . mula2 kitorang ingat nak cari papa kat bilik disipin . tapi dah terserempak pulak dengan papa kat tangga guru . pastu kitorang pon cakap la kat papa yang kitorang nak masuk asrama tahun depan . pastu papa cakap , pergi masuk dalam kawasan asrma , kat papan kenyataan depan kiosk tuh ada senarai nama penghuni asrama bagi tahun 2013 sekali dengan dorm . pastu papa suruh tulis nama katv dorm mana yang berkenan .

sebelum ni , tkah kata , kalau boleh mintak dengan papa supaya aku dapat sedorm dengan dia . time nak tulis nama tuh , aku tak ingat tikah duduk kat dorm mana . puas cari tak jumpa2 jugak . qilah pon tlom la carik skali . tak jumpa jgak . wisya pon ada skali time tuh . dia pon suruh je aku tulis dulu nama kat dorm skali dengan dia . dengan berat hatinya aku pon tulis lah . then , nisha pon lalu kat situ . aku tanya la dia , tikah dok kat dorm mana . dia cakap dorm 19 . cari2 kat dorm 19 , adalah nama insan yang bernama Nur Atikah bt Jaffar itu . kemudian , aku dengan hati yang walangnya kembali la ke sekolah .

sampai kat kelas , aku pun kasitau tikah yang aku dah tulis nama kat dorm 23 . pastu tikah pon cakap biar dia tolong padam nama aku masa dia nak naik dorm nnti and tulis balik nama aku kat dorm 19 . aku pon tersengeh la . then aku pon menconteng la whteboard puas2 sampai la balik .

bila aku dah masu dalam kereta , aku cakap la kat mama yang aku dah tulis nama untuk masuk asrama . mama aku pon senyum , dia kata , masuk jugak , hari tu bukan maen lagi tak nak .

pada sebelah malam pulak kan , tikah kol aku . dia gitau aku , masa dia nak padam nama aku tu , Cik Na datang . cik na cakap , mana boleh padam nama sesuka aty . pastu cik na pon bagi la tazkirah siket2 . haha , kesian tikah . then , tikah pon explain la kat cikna . so nama aku ada dalam senarai penghuni dorm 19 la .

tapi sampai sekarang , aku masih lagi tak sure , sama ada nak masuk asrama ke tak . aku bagitau tikah tentang ke'was-was'an aku neh . then tikah cakap , dia samapai kena marah dengan cik na sbab nak tulis nama aku tuh , aku dengan senang2 tak bak duduk asrama pulak .

p/s : pnjg pulak citer aku kali ni . tapi sumpah , aku tak tahu sama ada nak tinggal kat asrama atau kat rumah . penim >,<


last paper . merdekaa !!!

woohuuuu , esk dah last paper , Bahasa Arab . maybe ssah sket , kot . lusanya , hri last skula . lpas tu cuti . tapi mesti byk hmework ! arghhh .
HOLIDAY IS NOT FUN WITH HOLIDAY IS FUN ! faham mksud tu ? xfaham ? meh nk explain . bla cuti , skula akn kasi kerja skula . dan kerja2 skolah tu digelar sebagai Holiday Is Fun . so , holiday is not fun with holiday is fun . get it ? esk ad jamuan bg fom1 and fom2 . tpi aq tak rasa nak pegi la . duit pun aq x bayar lgi . haha .
pada tanggal 22 November 2012 , markah PKBS 3 akan dhantar kepada ibu bapa melalui pos . omaigodd >o< .
sbnrnya , aq dalam dilema ni . mama suruh aq tinggal kat asrma thun dpan , tpi aq x nak . tpi kalau aq x tinggal kat asrma nnati aq takot lambat ke klas dinihari la . kelas tu pkul 7 da start . selalunya , aq pukul 7 baru nak brtolak . alahh . kalau aq pergi mntak nak tinggal kat asrma pun belum tentu boleh ke tak . sbab skula ada 2 hri je lagi . mgkin kalau boleh pon , aq harus tadah aq punya telinga dulu . tapi , ada org kata , kalau bdak fom3 , fom5 n 6 atas bleh tinggal kat asrama walau apa pun . tak nak la fom 3 .  kbye , aq nk tgk masterchef .(ni la bdok , esok nok pepso bukei nok g baco) :P

final exzam is killing me !!

HeyHey . im here . ni kiranya post yg prtama dlm blog aq . act , bkan pertma . dekat2 nak raye hari tu kan blog aq suruh aq mekapkan dy , so semua post yg entah pape aq dlete teros . semua aq ubah . aq guna skin laen . dan ini lah hasilnya . tadaa . ta cantek ? suka aty aq la blog aq , bukan blog kau . OKEY aliah !! stop mengarut ! enough !

 tajuk kat atas , Exam Is Killing Me . aq tgh xm skrang ni . start hari khamis minggu lepas . susah gile kot . yg plg x tahan , paper sejarah . aq x suke sejarah . bab2 sejarah ni aq slow skit . bm tu okey la . ada org tu cakap , baek x payah jadi orang melayu kalau bm pon x boleh nak jawab . ewah2 , sdapnya mulut dia . huh !

esk aq akan menghadap kertas bi dan pai . bi okey kot , aq cma risau kat bahagian novel uh . tataw sama ada msuk yg fom1 atau fom2 . kalau yg fom2 okey je , benda masih lekat di kepala . kalau yg fom1 , nauzubillah . tpi aq dpt soaln spot dri skula laen . bi kluar yg fom1 punya . novel black beauty . tpi aq x percaya 100% la . kot2 aq dup hfal yg black beauty , kluar yg laen , selok wehh .

pai yg plg aq risau . aq paling risau kat bab sirah .sirah2 ni aq slow skit . x advance macam orang laen . pkbs 2 yg lepas aq dapat cukjup2 makan je . markah dy x payah taw la *malu (blushing) . dah la markah akhir tahun ni dy nak hantar k rumah . buat susah2 je . haha . dupdabdupdab , risau weh . wat2 ever , doakan aq erk ;)